Bland vitsippor och körsbärsträd

Det är vår i Göteborg! På riktigt! Körsbärsträden och vitsipporna lägger staden i ett färgglatt vårskimmer, och eftersom jag vaknade redan klockan sju i morse tänkte jag att det inte var mer än rätt att ta med sig kameran ut. Göteborg är känt för sitt regn, och jag ville ta vara på den här lediga dagen så mycket det bara gick
 Och gick, det gjorde jag. Jag känner mig så ofantligt lyckligt lottad som bor så nära natursköna områden, och den här dagen mer än någon annan dag med kameran fick mig att minnas den där helgen i Bohus för två år sedan. Då jag och Annie hängde upp och ner i körsbärsträden och låg i backen och njöt av vitsipporna. 
I år hade jag inte Annie med mig, men vitsippor hade jag, och just en sådan kamera som vi använde då, det har jag ju också! Och inte bara det, jag hade ju en fjärrkontroll också!
Så där lade jag mig mitt bland sipporna i Kvibergs backar och njöt av våren. Och satt. Och stod... och satt igen... och lade mig ner...
Hade jag haft möjlighet skulle jag klättrat upp i de där körsbärsträden också... Men jag fick nöja mig med att sitta på marken bland sipporna denna gång (och det var ingen större uppoffring vill jag lova) 
Och så stod jag på tå än här och än där, så fort det dök upp ett körsbärsträd... 
I min trädgård, den där som jag ska ha när jag blir stor, ska jag ha körsbärsträd. Och japansk lönn.
Dessa sanslöst vackra blommor... Som jag sett så många på bild och tänkt att ååååh, vad duktig den som tog det fotot var... 
Och nu tänker jag... att... Det var fasligt vad man kan utvecklas mycket. Äntligen börjar jag förstå mer av de där rattarna och knapparna... och ibland blir inte bara skärpan fantastisk, utan även färgerna och ljuset... fast ljuset är nog det jag har haft lättast att anpassa utifrån vad jag vill ha för bild.
Åh, javisst ja... på vägen hem hittade jag magnolia också... och sen tog batterierna slut... (och jag är förvånad över att det inte är mer bilder på detta inlägg)
Det är ljusa tider, och jag är så himla glad för att jag varit ledig idag. Två mil har jag vandrat runt, och bilderna jag har i mitt hjärta är ännu vackrare än det ni sett här, men jag tänkte att jag skulle dela med mig åtminstone lite av den svenska våren. Men nu är det dags att hoppa i säng... I alla fall om man frågar mina fötter. Hur är våren hos er?
1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Fina bilder :)

Svar: Tack så mycket! :)
Jenny Elgh

Kommentera här: