en födelsedag på jobbet...

Det här med att jobba i en ICA-butik... och det där med att inga frågor är dumma... jag vet inte vad jag ska tänka... när någon står och rotar i 10-Kronorslådan, hittar en sak som det står 10kr på och ändå känner sig tvungen att fråga om prylen kostar tio kronor... och så kör vi lite fler frågor jag fått idag: 
-är det här bönor? 
(Min reaktion var: vad står det på paketet?, varpå kunden läste högt: bönor)
- är det gott med havregrynsgröt till fläskfilé?
- brunsås, ris och lax... funkar det? Tänkte laga mat till min fru.
(Mitt svar denna gång var att potatis och hollandaisesås nog vore ett bättre drag)
- Varför har ni slut på hundralappar?
- varför piper det om mig?
- har ni skidmasker här?
Och det här med att stå och gräva fram en tvättlapp ur ett par byxor på en kille för att klippa bort larmet... med femton grabbar som vrålglor i en halvcirkel omkring en... tjugolappar som slutat gälla för över tio år sen, folk som försöker växla en tjugolapp till två tior i myntomaten... jag har inte tråkigt på jobbet i alla fall.. två vagnar färsk hann vi med, och tre vagnar frukt... och så kommer jag hem, blev bjuden på bäääästa tårtan och inser att ni är över hundra personer som grattat mig idag. Ni är ju helt otroliga! Tack för alla fina hälsningar! Jag har haft en toppendag. Stressig som bara den, men fantastisk... och det må ha hänt mig rätt udda saker i livet, men jag trodde nog aldrig jag skulle behöva förklara för en kille som inte kunde svenska, mitt i kassalinjen på ICA, att han inte behövde strippa... men väskan tog han av sig. Och jackan. Och skorna. Och sen stod jag där. Med min arbetsniv. Och skar bort ett insytt larm från ett tvättråd på insidan av en vilt främmande människas byxor...
Och så kommer jag hem... och får tårta!!! 
Imorgon vet jag en som ska kalasa här hemma. Med fint kaffe, från min underbara kaffebryggare, mjölk och socker från dagens presenter från Ronnie, finkaffeglasen vi köpte rätt nyligen och en bok. Bara lyxa till det. Alldeles för mig själv. Eller ja... vill du komma förbi så är du varmt välkommen. 
 
Så här ser man ut när man är trettioett för övrigt...
Sov gott mina vänner!

Kommentera här: